Vidensdeling med IT Torvet

Af: Malte Von Sehested

IT Torvet blev til i håbet om at skabe et samlingssted – en markedsplads for ideer, hvor lærere, IT-vejledere og teknolog-iaficionados kunne udveksle deres viden. Det begyndte faktisk som et konkret sted på den nu ikke længere eksisterende konference Uddannelsesforum, hvor IT Torvet var et indslag, hvor alle kunne bringe deres idéer og erfaringer med forskellige programmer og tjenester frem i lyset. Indslaget ændrede med årene form og blev i højere grad drevet af en gruppe bidragsydere. Ud af konferencedeltagelsen voksede en blog frem, et forum, hvor forskelligartede stemmer kunne dele deres tanker omkring det brede felt af teknologi og pædagogik.

Som primær skribent på bloggen står jeg overfor den konstante udfordring det er, at holde trit med den rivende udvikling indenfor teknologi og pædagogisk nytænkning. Det er en opgave, der drives af en dyb passion – et ønske om ikke blot at følge med, men at være et skridt foran. Min indsigt skærpes gennem engagement i andre blogs, medier, nyhedsbreve, podcasts og selvfølgelig sociale medier.

Gæsteindlæg er en vital del af min filosofi om vidensdeling. Ved at invitere eksperter og dygtige undervisere til at dele deres indsigt, udvides vores horisont og vi opnår friske perspektiver på velkendte temaer. Jeg rækker derfor ofte ud når andre deler en god ide, for eksempel på sociale medier, og spørger om ikke de vil være med til at skrive et indlæg til bloggen.

Vidensdeling kan være med til at sprede gode ideer og udvikle vores undervisning. I en informationsmættet tid, er det mere afgørende end nogensinde før at kultivere et miljø, hvor viden ikke bare deles, men også fortolkes og anvendes konstruktivt. Vidensdeling er en symbiotisk proces, hvor både bidragyder og modtager får nye indsigter. Ofte bidrager vores læsere også med værdifulde kommentarer og ideer, som kan blive til nye indlæg og mere vidensdeling

Min passion for vidensdeling strækker sig ud over IT Torvet. Jeg bidrager også til bloggen viden.ai og skriver indlæg om teknologi, ai og uddannelsespolitik i fagbladet Folkeskolen og boganmeldelser i Skolelederforeningens blad Plenum.

Hvis du selv har gode ideer til undervisning med og om teknologi eller er begyndt at bruge en spændende ny tjeneste eller app så skal du endelig skrive. Husk at viden og ideer ikke forsvinder når de gives væk. Måske blomstrer de og kommer tilbage i en endnu bedre form.