At vi har mål for det vi laver i skolen er ikke nyt, det ved de fleste. At der nu er flere tusinde faglige fælles mål, det ved lige så mange. Men at der på tværs af og indlejret i de faglige mål ligger andre mål for ikkefaglige kompetencer, dét får ikke alle øje på. I denne konference vil vi gerne inspirere til målstyring på tværs og hen over de faglige mål. Hvem tager ansvar eller initiativ til arbejdet med de kompetencer, som beskrives i vejledningen om it og medier og i den om innovation.

Tid og sted:
Torsdag d. 29.9.16 – fredag d. 30.9.16
Hotel Trinity Fredericia
Pris: 3450,-
Målgruppe: Skolekonsulenter

Tilmelding: https://docs.google.com/forms/d/1HiVlgDrWmMqkQDAT2PRZvO3ZsEHKfT-QrMG8Gli-dnc/viewform

Torsdag d.29.9.2016

Torsdag d.29.9.2016

9.30 Ankomst og morgenkaffe
10.00 Velkomst og en tur på nyhedsbørsen
10.30 Uden mål og med!

Keld Skovmand, cand.phil i religionsvidenskab, religionspædagogisk videreuddannelse ved University of Warwick, forsker ved Forskning & Udvikling ved UC Lillebælt:

Læringsmålstyret undervisning findes kun ét sted i verden, nemlig Danmark, og det er heller ikke afprøvet i andre lande. Sådan provokerede Keld Skovmand i “Folkeskolen” i marts i år.

Fejllæser vi Hattie? Og hvad betyder det, hvis vi gør?

11.30 Deirdre Butler introduktion – udfordringer med mål som formål i stedet for Dilemmaet mellem styrende videns- og færdighedsmål og ønsket om innovative, kreative og kompetente elever og samfundsborgere – John Klesner faciliterer
12.30 Frokost
13.30 Er 3D print innovativt?

Mads Ostermann, Morten Vontilius Holten-Andersen, lærere og konsulenter i København

BUF-X, Københavns kommunes maker space.

For at blive klogere på innovation og digital fabrikation, for at hjælpe skolerne med selv at finde vej, for at understøtte kompetenceudvikling af eleven som producent….. Der var mange grunde til at starte BUF-X. Et af resultaterne er en innovativ metode, som eleverne let tilegner sig og som kan bruges i mange andre problemløsningssituationer… Efter et oplæg skal metoden afprøves i en workshop, som kan inspirere egen praksis for de fleste.

15.00 Flydende kaffepause
15.30 Workshop fortsat
16.30 Børnelivets klaviatur

Niels Jægerum, lærer, cand mag i dansk og psykologi, proceskonsulent i organisationsudvikling og konflikthåndtering ansat ved Professionshøjskolen University College i Nordjylland:

17.30 Afrunding af dagen – walk & talk til stranden
18.00 Indkvartering
19.00 Middag

Fredag d.30.9.2016

9.00 Innovative elever

Lilian Rohde er lektor ved læreruddannelsen UCC med erfaring inden for grund-, efter- og videreuddannelse samt udviklingsprojekter både nationalt og internationalt. Koordinator for Center for Innovation ved UCC og medforfatter til blandt andet Klædt på til verden – en håndbog til undervisere om interkulturel kompetence og Portfolio – engelsk materialer til 4. klasse.

10.15 Kaffepause
10.45 Hvad vil vi med vores PLC?

Rikke Egeberg, pædagogisk konsulent Køge
Efter at have hørt mette Milling på denne konference for et par år siden, iværksatte Køge kommune et inklusionsprojekt med fokus på de fysiske læringsmiljøets betydning for den måde børn møder og tilgår læring på.

Rikke deler erfaringerne fra Køge med os.

11.15 Virtual Reality –

Simon Lajboschitz

»Rigtig mange store techvirksomheder har spændt selerne for at få virtual reality til at lykkes, og jeg tror på, at det bliver den næste store platform efter smartphonen. Den udvikling vil vi gerne være med at sætte skub i i Danmark«, siger Lajboschitz

Hvad kan det i undervisningen?

Lad os prøve det!!! Firmaet Khora byder ind med perspektiver fra deres produktkatalog. Se:

http://www.khora-vr.com/

12.00 Frokost
13.00 “Her er stolen, du ikke kan sidde stille på”

Oplæg om iMo-Learn ved SIS

Kast med din stol – et projekt om Innovative skolemøbler udviklet sammen med elever, forskere, producenter og en kommune.

13.30 Hvis læreren er en avatar

Tom Rasmussen

Design af læring i virtuelle miljøer.

14.00 “Why do we fall, Bruce? So we can learn to pick ourselves up.” (Batman)

Jonas Nørgaard Teacher 2020 –

14.45 Afrunding og tak for i dag

Konferencen arrangeres af Danmarks it- og medievejlederforening og Pædagogisk Læringscenter Forening