Ideer til teknologi

Her har vi samlet en række sider, hvor du kan finde inspiration til din undervisning i og med teknologier, teknologiforståelse og kodning

Teknologiforståelse

Tekforsøget.dk

Siden er en del af arbejdet med forsøgsfaget Teknologiforståelse

Her finder du forløb og materialer, som er udviklet i forbindelse med forsøget.

Der er udviklet forløb til alle trin og både som fag og i fagene matematik, dansk, natur/teknologi, billedkunst, håndværk og design, teknologiforståelse, fysik/kemi og samfundsfag

Teksperimentet.dk

Siden er udarbejdet i forbindelse med Teknologipagten.

Det består af undervisningsforløb og ressourcer til grundskolelærere og –mellemtrinselever. Teksperimentet giver eleverne mulighed for at forholde sig til, afprøve og udvikle kreative løsninger på problemer fra virkeligheden. Teksperimentet er baseret på en række videoforløb. Det betyder, at læreren i høj grad bliver frigjort til at hjælpe eleverne på deres individuelle niveau.

Programmering

Ultrabits

Hvis din skole har ultabits, kender du sikkert DR Ultras side med ressourcer og ideer til undervisningsforløb til arbejdet med microbits.

Der kommer stadig nye til og indtil videre udbyder CFU’erne lærerkurser,

Forløbene er til 4.-8. klasse i fagene matematik, dansk, natur/teknologi, håndværk og design, teknologiforståelse, idræt, samfundsfag og understøttende undervisning. Flere af forløbene kan også bruges i forsøgsfaget teknologiforståelse. Alle forløb indeholder elevopgaver, lærervejledninger og Fælles Mål.

BBC Microbits

Lav kode til din microbit

One Hour of Coding

Inspiration til en-times lektioner

Man kan melde sig til at deltage og kode med sin klasse en time i uge 47 sammen med klasser i hele verden.

Siden er tilgængelig året rundt og kan kan tænkes ind hvor det er relevant.

Code Studio

Lektioner til at lære programmering

Trin: 4+, 6+, 8+ og 10+